tirsdag 15. oktober 2013

Middag på 1-2-3

Lyst på noe kjapt og godt til middag?

Denne gryta "lager seg selv", nesten. Litt kutting av grønnsaker må til, men det finnes måter å omgå det på også.


Her er oppskriften:

Lettvint thaigryte
Litt olje
Ris
Kokosmelk 
(vanlig, ikke lett, den lette er bare vannet ut, så vil du ha en magrere rett bruker du heller mindre kokosmelk)
Kyllingbuljong
Hvitløk
chili
Lime
Grønnsaker, for eksempel løk/vårløk, gulrot, ananas (som teknisk sett ikke er en grønnsak)
Kyllingkjøttdeig


Fres hvitløk og chili i litt olje, ha i grønnsakene og la dem steke et par minutter. Tilsett ris og surr litt i panna før du har i limesaft, kokosmelk og eventuelt litt kyllingbuljong. La retten putre til risen er nesten ferdig. Smuldre kjøttdeigen oppi og tilsett ananasbiter hvis du ønsker det. Kok noen minutter, til kjøttdeigen er "gjennomkokt".

Voila

...

Jeg har opplevd flere som reagerer på at jeg har rå kjøttdeig i gryta. Så lenge den blir "gjennomkokt" er ikke dette noe problem, men er du skeptisk kan du jo bare steke den ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...